Als historicus ben je goed uitgerust om journalist te worden. Na mijn studie (parlementaire) geschiedenis in Leiden bleek dat dan ook, na enkele omzwervingen in het onderwijs en de uitgeverijbranche, uiteindelijk ‘mijn’ plek te zijn, inmiddels al zo’n 25 jaar.

 

Die jaren hebben me veel ervaring opgeleverd als schrijvend journalist, redacteur en eindredacteur. Die ervaring is opgebouwd bij een reeks dag-, week- en maandbladen. Ik ben langdurig actief geweest voor de Nederlandse Staatscourant. Daarna was ik enkele jaren hoofdredacteur van de opvolger daarvan, SC & SConline. Vervolgens terug naar het echte schrijfwerk voor het vakblad voor ambtenaren PM Public Mission, met incidentele bijdragen aan onder meer aan het tijdschrift InGovernment over functioneel beheer.

 

Momenteel lever ik bijdragen aan verschillende tijdschriften – waaronder PM Publiek Denken – en websites. Bovendien ben ik auteur en (eind)redacteur van een groot aantal boeken; zie voor een kleine selectie de lijst met publicaties elders op deze site. Als dtp’er heb ik gaandeweg ervaring opgedaan met de opmaakprogramma’s Quark en Indesign.

 

Ik heb een brede kennis en belangstelling, met specialisatie op de gebieden verkeer & vervoer, ruimtelijke ordening, staats- en publiekrecht. Als parlementair historicus volg ik de politiek uiteraard goed, zodat ik ook op dat terrein veel expertise in huis heb en ‘doorkijkjes’ naar het verleden kan maken. Ondanks alle ervaring durf ik me nog steeds te laten verbazen door wat er zich allemaal in het Nederlandse ‘Huis der Democratie’ afspeelt.

 

Alle boeken en bladen hebben me ervaring in de gangbare journalistieke genres opgeleverd, van nieuwsbericht tot reportage, van interview tot analyse, van achtergrondartikel tot blog. Vanzelfsprekend werk ik snel en accuraat. Daarbij ben ik niet gebonden aan ‘normale’ werkuren, flexibel inzetbaar en graag bereid op pad te gaan, met de camera onder handbereik.

 

Vragen of voorstellen? Neem contact op!Maurits van den Toorn
Journalist en redacteur


Meest recente blogsMeest recente foto'sMeest recente publicaties